Cheng Man-ch'ing

of Zheng Manqing (29 juli 1902 - 26 maart 1975) is geboren in Yongjia (tegenwoordig Wenzhou ), provincie Zhejiang (zijn verjaardag was op het 28ste jaar van de regering van de Guangxu keizer, zesde maand, 25e dag , dat komt overeen met 29 juli 1902).

Hij is overleden op 26 maart 1975; Zijn graf ligt dichtbij de stad Taipei. Cheng was opgeleid in het Chinese geneeskunde , t'ai chi chuan , en de drie perfecties : kalligrafie , schilderij en poëzie . Vanwege zijn vaardigheden in deze vijf gebieden (onder enkele traditionele vaardigheden en tijdverdiensten van een Confucian scholar in traditionele China) werd hij vaak aangeduid als de 'Meester van Vijf Uitstekendheden'. Omdat hij een universiteitsprofessor was, noemden zijn studenten hem 'Professor Cheng.'

Uit Wikipedia

William CC Chen

is geboren in Chekiang, China. Hij begon aan het begin van de jaren 1950 Tai Chi Chuan te onderwijzen, terwijl hij opleidde als een live-student van de beroemde Grootmeester Cheng Man-Ching, die de voorkeur gaf aan Professor Cheng. Naast de jongste van professor Cheng's senior student was hij ook een favoriete leerling.  In de jaren 1950 was hij competitief betrokken bij de verschillende vrije stijl Chinese Wushu.  In 1958 won hij tweede plaats in de Nationale Olympische Wedstrijd van Taiwan.

http://www.williamccchentaichi.nl/grootmeester-william-c-c-chen/

 

uit http://www.williamccchen.com/

Rudy van Cuyk

Geboren in 1949 in Arnhem. Tot zijn dertigste fotograaf geweest. Hierna zich verdiept in zazen, waarbij hij zag dat vele zenmeesters met lichamelijke klachten klampten, waardoor hij op zoek ging naar een bewegingskunst naast de zenmeditatie. Bij grootmeester William C.C. Chen vond hij de zachte, ronde Yangstijl. Daarnaast beoefende Rudy vele andere stijlen, waaronder de vechtkunst Cheng Hsin van Peter Ralston en de stokvorm van Serge Dreijer.
Hij richtte 1 van de grootste taichi-scholen (Art of Chi) op van Nederland en gaf ruim 25 jaar les, een breed scala aan disciplines. Waarvan een groot aantal jaren in het mooie gebouw aan de Rustoordlaan in Eefde.
In augustus 2016 emigreerde hij naar Portugal.