Ervaringen van cursisten

 

Vrouw uit Zutphen

juli 2015

Mijn ervaringen met Guo Lin Qi Gong:

Door een operatie en een periode van bestralingen in 2011 voelde ik me behoorlijk uit balans geraakt. Alle zelfvertrouwen over mijn lichaam was verdwenen en daardoor raakte ik ook geestelijk "van slag".

Door het beoefenen van de Tai Chi vorm in 2012 leerde ik beetje bij beetje weer in evenwicht te komen. Ik werd me meer bewust van mijn lichaam en mijn houding en hoe je die leert verbeteren en ontspannen.

In 2013 begon ik daarnaast met het volgen van Guo Lin Qi Gong bij Sofie. Ik heb verschillende loopoefeningen geleerd met de daarbij behorende ademhalingstechnieken.

Het grote bijkomende voordeel van Guo Lin Qi Gong voor mij is dat je het buiten doet, op een mooie (bosrijke) plek, waar de lucht zuiver is en je wordt begeleid door alle geluiden die de natuur te bieden heeft. Dat werkt extra zuiverend.

Het is fijn actief bezig te zijn je lichaam weer gezond te maken en in balans te brengen. Je leert alles wat je niet meer nodig hebt  "af te voeren" en nieuwe Chi-energie op te nemen.

De oefeningen zijn daarom niet vermoeiend maar juist energie-schenkend en helend.

 

Waarom ik naar Guo Lin Qi Gong (blijf) ga(an)…

Over die vraag, die me vorige week gesteld werd, heb ik even na moeten denken, want ik ga zelfs als het regent, dus dat wil wel wat zeggen! J

Het doet gewoon iets met me, iets dat erg goed voelt en waardoor ik ook niet gauw vergeet om weer te gaan. Als ik niet kom dan kan ik gewoon niet, maar baal er dan wel altijd even van.
De eenvoud ervan en het gevoel wat ik na de tijd altijd ervaar vind ik opmerkelijker als bij Tai Chi of gewone Qi Gong. Bovendien zijn we lekker buiten, in een prachtige, rustige omgeving met gelukkig mééstal mooi weer!
Ik vind het nog wel een beetje ‘ongemakkelijk’ voelen en lastig om in evenwicht te blijven als we niet de enigen in het bos blijken te zijn, en mensen even vreemd opkijken bij het zien van de ‘ongewone’ bewegingen, maar ook dat went langzaamaan. Ik blijf er niet voor weg en dat is voor mij al een overwinning op zich! Het maakt dat ik meer en meer zelfvertrouwen en energie ervaar en m’n eigen gevoel meer begin te volgen in plaats van met de kudde mee te lopen.
Ja, het brengt me veel en ik ben dan ook blij dat ik deze manier van Qi Gong een tijdje geleden ontdekt heb…met heel veel DANK aan Sofie van Hardeveld!

Mevr. E. Terpstra

Wil je ook je ervaringen delen, mail dan je verhaal, zodat wij het kunnen plaatsen.